Tarieven en vergoedingen

Online traject € 300,00 per 5 sessies (vrijgesteld van BTW).
  Het online traject betaalt u vooraf via een bankoverschrijving.

Psychosociaal Consult € 75,00 per consult (vrijgesteld van BTW). Een consult duurt 1 uur.
REIKI behandeling € 30,00 per 30 minuten, inclusief 21% BTW
  Het consult in de praktijk dient u meteen na elk consult af te rekenen via PIN betaling.
In verband met het intakegesprek, duurt het eerste consult in de praktijk meestal 1,5 tot maximaal 2 uur en bedraagt €75,00 (vrijgesteld van BTW).

Voor uw eerste afspraak op de praktijk neemt u mee:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Het pasje van uw zorgverzekeraar
  • De medicijnen die u gebruikt
  • Een verwijsbrief, wanneer u bent doorverwezen door uw bedrijfsarts of huisarts

U kunt ook zonder verwijsbrief bij mij terecht (eerstelijnszorg).

Huisbezoek

Wanneer u door bijvoorbeeld ziekte, niet in de gelegenheid bent om de praktijk te bezoeken, dan is een consult bij u aan huis ook mogelijk. U dient er dan wel rekening mee te houden, dat er een kilometervergoeding in rekening wordt gebracht bovenop de kosten van het consult.

Minimum inkomen?

Voor mensen met een minimum inkomen geldt een aangepast tarief van € 50,00 per consult, inclusief 21% BTW. U dient wel originele bewijsstukken te overleggen, waaruit blijkt dat u inderdaad een minimum inkomen heeft. Neem vrijblijvend contact op voor de voorwaarden.

Vergoedingen zorgverzekeraar

Anja Balemans, praktijk voor psychosociale hulpverlening Als psychosociaal therapeut, ben ik aangesloten bij de NFG, vakgroep psychosociaal en maatschappelijk werk (VPMW). Zie ook www.de-nfg.nl
Hierdoor komt u mogelijk in aanmerking voor een vergoeding via de aanvullende verzekering van uw ziektekostenverzekering. De kosten voor psychosociale hulpverlening vallen meestal onder de "Alternatieve Geneeswijzen" en zijn ondergebracht in de aanvullende verzekering. De kosten van een psychosociaal consult tellen niet mee voor het verplicht eigen risico. U dient zelf na te gaan bij uw zorgverzekeraar of een psychosociaal consult voor vergoeding in aanmerking komt, en hoe hoog het bedrag is van deze vergoeding. Wanneer u zichzelf vooraf goed laat informeren, komt u later niet voor verrassingen te staan.

Afspraak annuleren

Wanneer u een gemaakte afspraak niet kunt nakomen, dan verwacht ik van u dat u dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch of via e-mail aan mij doorgeeft. Wanneer u zonder bericht van verhindering niet verschijnt op een gemaakte afspraak, dan wordt dit consult aan u in rekening gebracht.

Eigen bedrijf

Wanneer u klachten heeft die werk gerelateerd zijn, kunt u de kosten voor psychosociale hulpverlening fiscaal aftrekken onder de noemer beroeps- of bedrijfskosten.

De Fiscus

Wanneer u bent doorverwezen door een huisarts omdat er sprake is van "psychisch lijden", zijn de kosten voor psychosociale hulpverlening volledig aftrekbaar van de Belasting.