Foto gemaakt door: Claudette van de Rakt

Even voorstellen

Mijn naam is Anja Balemans. Ik ben opgegroeid in een gezin, waar ik al op jonge leeftijd werd geconfronteerd met mantelzorg, chronische ziekte en de problemen die daaruit voortvloeien. Ons gezin stond continu op de “overlevingsstand” en wanneer je in zo’n modus zit, dan spelen je emoties de baas en zie je de dingen niet meer zo helder en bestaat er nog maar één wereld; een wereld waar de minder leuke dingen van het leven de gelukkige momenten overheersen. Herkenbaar voor jou?

Door mijn open blik naar de buitenwereld, zag ik bij andere gezinnen hoe anders het leven kon zijn. Het gedrag van mensen en de verschillen in omgang en emoties, vond ik erg interessant en al vroeg begon ik mensen en hun gedrag te observeren en te analyseren.

Tijdens mijn 4 jarige HBO opleiding Psychosociale Hulpverlening/Coach/Counselor vielen de ontbrekende puzzelstukjes in mijn leven op zijn plaats. Ik ontdekte dat sommige dingen je gewoon overkomen maar dat de manier waarop je met gebeurtenissen omgaat en de keuzes die je maakt, van grote invloed kunnen zijn op je belevingswereld, en dus ook op je leven.  Na deze opleiding heb ik nog een aantal HBO opleidingen gevolgd; @coaching Online Schrijvend Begeleiden, Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis. Tevens heb ik de opleiding Orthomoleculair Voedingsadviseur Basis gevolgd en kan ik je adviseren op het gebied van voeding en basissuppletie.   

Sinds 2013 begeleid ik mensen die niet goed in hun vel zitten naar een betere balans in hun leven. Mijn theoretische, praktische kennis, levenservaring en zesde zintuig vullen elkaar daarbij goed aan.

Wanneer jij met een klacht bij mij komt, dan heb ik daar geen vast behandelprotocol voor en ook geen vast aantal behandelsessies die gekoppeld zijn aan een klacht. Als mens ben jij uniek en een vastomlijnd behandelprotocol past daarom niet bij iedereen. Ik stem af op jou en je persoonlijke situatie en we gaan aan de slag via een persoonlijk traject, helemaal gericht op jou en de zaken waar jij hulp bij nodig hebt.

Ik vergelijk therapie en hulpverlening met het kopen van een jas. Iedereen heeft een andere maat, lichaamsvorm en persoonlijke smaak, daarom schaf je een jas aan die bij jouw persoonlijkheid past en lekker zit.

Koop je een mooie jas maar voelt het niet goed, dan blijft de jas in je kledingkast hangen en zo werkt het ook bij het zoeken van een therapeut en passende hulp. Het werkt dan vaak niet. 

Omdat ik voorstander ben van vrije zorgkeuze en integrale samenwerking tussen complementaire en reguliere zorg, ben ik vanaf 1 januari 2021 lid van het Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg (NIBIG).

Tevens ben ik aangesloten bij de NFG en de RBCZ. Dit betekent dat ik een geregistreerd therapeut ben en dat je mogelijk in aanmerking kunt komen voor een gedeeltelijke vergoeding van de consulten, wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten. Dit is afhankelijk van je zorgverzekeraar en het aanvullend pakket dat je hebt afgesloten.

Wanneer je op zoek ben naar een onafhankelijk therapeut en benaderd wilt worden vanuit je menszijn en niet vanuit je ziekte of klacht, dan ben je bij mij aan het juiste adres!